Casa Brutale представлява геометрично отражение на пейзажа, естествено отражение на простота и хармонията тенденции  в съвременната архитектура. Това е място за живеене – хамелеон, създадено за да служи на притежателя си и да опазва околната среда. Обвита и защитена от нежната земя, която е домакин на човешката цивилизация от хилядолетия.

Casa Brutale е предизвикателна визия на иновативна архитектура, нейната изтънчена форма дава възможност за прекрасна гледка, а играта на светлината и сянката заемат централно място. Резиденцията е конструирана с естествени материали: камък ,дърво, стъкло. Пейзажът е неразделна част от основната концепция, тъй като елементите проникват и преобладават над конструкцията. Покривът на Casa Brutale е стъклен под на плувен басейн  продължение на поетичното Егейско море и е в перфектно симбиоза с  безкрайната синева на гръцкото небе.

С естествена простота, Casa Brutale е създадена от три дебели бетонни плочи. Кристалният басейн, направен от армирано стъкло, е поставен между стените за да омекоти твърдите материали и да позволи на  обилната естествена светлина да освети резиденцията. Огромната стъклена фасада позволява да се разкрие красотата на Егейско море. И малките детайли от черно боядисана стомана и кафяво старинно дърво допълват композицията.

Подземната сграда позволява перфектен хомеостатичен механизъм на топлоизолация от заобикалящата земя и охлаждащите свойства на басейна. Оптичното въздействие на сградата върху ландшафта е минимално, само с една фасада откъм страната на скала и без обем екструдиран над нивото на земята.

Светлината прониква в прозрачните или полупрозрачни повърхности на Casa Brutale, и и вдъхва до живот.   Динамични светлинни модели галят непокрития бетон с пречупвания  и сенки. Необработения бетон, е завършваща техника, която дава името и на двете - брутализъм и Casa Brutale.

 

След като, се спуснетесе надолу по педесет  стъпала до Егейско море, под сенките на епични греди ще достигнете входа достъпен също и с асансьор. Високата въртяща се вратата от старо дърво се отваря, за да откре спираща дъха гледка към морето, през стъклена фасада. Оставащото място е голо, чисто и просто; минимализма в най-добрия вариант. Бетонната маса за хранене е комбинирана с бетонни пейки, облечени с топла дървесина. Зад масата за хранене, е образувана стаята за гости по един консервативен, старомоден начин.

Вътрешно стълбище се състои от тънки, стоманени стълби, които позволяват оптичното продължение, приемственост от кухнята до стъклената фасада. Стълбището води към етаж мецанин, където основната спалня е предлага същата неустоима гледка към Егейско море. Леглото е от отлят бетон с финиш от дърво, докато стените са покрити с огледало, за да се подчертае играта между светлината и сенките.

Casa Brutale предефинира хармоничното съжителство на човека и природата в един поетичен почит на чист брутализъм.